Reflexzonetherapie is een aanvullende therapie, die gericht is op de totale mens en werkt op lichaam en geest. Uitgangspunt hierbij is dat o.a. op handen, voeten en oren reflexzones liggen die corresponderen met alle orgaansystemen en klieren in het lichaam.

Deze reflexzones worden met duim en vingers bewerkt, wat zorgt voor een betere doorbloeding van het corresponderende lichaamsdeel. Het zelf herstellend vermogen van de cliënt wordt op deze manier aangesproken en gestimuleerd.

Voor wie?

Reflexzonetherapie is een veilige en natuurlijke behandelwijze. Iedereen kan reflexzonetherapie ontvangen. Baby’s en kleuters zijn er heel ontvankelijk voor en voor hen is de behandeling zeer effectief. Tijdens en na een zwangerschap is het een veilige en aanbevolen therapie, zowel voor moeder als kind. Reflexzonetherapie is geschikt voor jong en oud en kan uitstekend naast reguliere en andere alternatieve behandelmethoden worden toegepast. Reflexzonetherapie heeft een zeer ontspannende werking op het lichaam en is breed inzetbaar voor zowel chronische als acute klachten.

Wanneer?

De therapie kan ingezet worden voor zowel acute klachten als chronische klachten. Reflexzonetherapie is een aanvulling op onder andere fysiotherapie en behandelingen in het reguliere medische circuit.