1. Energie zonder energie en productie van energie is er geen leven mogelijk, tekort aan energie kan leiden tot vermindering van kwaliteit van leven en ziekte. Daarom is het belangrijk en 1ste prioriteit om energie te optimaliseren en de balans te herstellen. Zonder voldoende energie kunnen de andere natuurgerichte principes onvoldoende herstellen en functioneren.

2. Prikkeloverdracht optimaliseren van de prikkeloverdracht van het zenuwstelsel en de interne geestelijke- en fysieke- communicatiesystemen is belangrijk bij verbetering van de gezondheid. Communicatie vind plaats in, en verloopt ook via : zenuwen, hersenen, organen, weefsels en cellen.

3. Drainage het verwijderen van toxinen is belangrijk bij verbetering van de gezondheid. Dit kunnen geestelijke/emotionele toxines zijn en/of stoffelijke toxines. Toxines verminderen de prikkeloverdacht in meer of mindere mate.

4. Voeding, wat is een gezonde voeding? Vaak blijkt bij navragen dat men verondersteld dat men gezond eet, gezond denkt en gezond leeft. Hiervoor geldt : voeding voor het lichaam, voeding voor de geest en voeding voor de ziel. Op al deze nivo’s moet de voeding in kwantiteit en kwaliteit goed zijn.

5. De psyche en het (on)bewust ziekmakende levenspatroon De kunst van het leven:  Luisteren naar je lichaam en dan geven wat het nodig heeft zijn veel mensen verleerd. Vele mensen worden geleefd door hun gezins- en werksituatie, waarbij men niet meer in zijn/haar eigen tempo leeft. Een onstabiele en/of stressvolle gezins- en/of werksituatie zijn grote ziekmakende factoren. Het zou ideaal zijn als men leeft en werkt in zijn/haar eigen tempo. Waarbij het werken en leven met passie gedaan wordt. Want het is ook belangrijk wat je doet in het leven en waarom, dat moet vervulling geven van de hartsenergie! Hoe meer men waardering heeft voor zijn/haar eigen gevoelens en verlangens en hier de benodigde aandacht, in liefde, aan besteedt, hoe meer men vanuit zijn/haar ware ik en kern kan gaan leven! En hieraan is kwaliteit van leven en gezondheid gerelateerd. Toch is het soms moeilijk om je ware emoties te voelen en de situaties in je leven, te accepteren; maar het is absoluut de weg, naar bevrijding en heelwording. Gedrag en opvoeding spelen ook een belangrijke rol bij de innerlijke stem. Hierdoor zijn er bewuste en onbewuste overtuigingen welke positieve en negatieve effecten kunnen hebben op de gezondheid.

6. Hierbij kunnen voetreflexzone therapie en lichaamsmassage, met de juiste bewustzijn van de aard van je klachten en benoemingen waar iets vandaan kan komen een pre om je lichaam en geest te verhelderen en te herstellen zowel lichamelijk als geestelijk deze twee zijn twee verschillende aspecten . maar is wel belangrijk dat ze samen gaan comuniceren
Dat geeft het lichaam weer vreugde / liefde voor ons zelf en zin in het leven, maar is voor vele een grote weg. En een pijnlijke weg, waardoor ze het niet aan willen gaan. Ook zo werken we aan een schone wereld als we allemaal meer heel worden. Schone geest, meer rust om ons heen, waar we echt hier voor op de aarde zijn gekomen.

Alles kan je leren ook wat je nog niet wist.