Door de jachtige maatschappij verzuren mensen steeds sneller. Daarvan zijn we ons vaak niet bewust. Wist u dat door stress en stralingsbelastingen zuren ontstaan in het lichaam die de weerstand achteruit dringen? Het gevolg: het lichaam gaat transpireren en er ontstaan nare luchtjes. Deze luchtjes willen we vervolgens weer bedwingen door allerlei geuren te spuiten.

Een schoon lichaam ruikt niet als het transpireert. Maar de maatschappij reageert op transpiratie door mensen een middel tegen transpiratie te laten gebruiken. Deze synthetische geuren ontwikkelen nog meer zuren die zich afzetten op spieren en bindweefsel. Door gebruik van een antitranspiratiemiddel sluit het lichaam zich nog meer af en liggen blokkades en zuuraanvallen voor de hand.

Het is belangrijk om je lichaam schoon te houden door goede middelen te gebruiken. Een belangrijke proef daarbij is: alles wat je op de huid smeert, moet je kunnen eten. Want de huid is namelijk ons grootste orgaan. Dit orgaan wil met liefde behandeld worden, onder andere zoutbaden zijn een uitkomst. Zout reinigt de huid en daar wordt het lichaam blij en gelukkig van.

Ons lichaam heeft ook mineralen nodig om actief te blijven. Zonder mineralen functioneert het lichaam niet goed. Een voorbeeld is onze aarde, zonder mineralen raakt de grond uitgeput en wordt de groei van voedsel belemmerd. Met Wurzelkraft van P. Jenschura kunnen tekorten aangevuld worden.