Het lichaam dagelijks ontzuren is zeer belangrijk voor een goede gezondheid. De constante stroom van zuren die het lichaam dagelijks binnendringt wordt opgeslagen en zorgt voor ophoping van zuurresten.

Waarom verzuren we?

Ons lichaam is één grote, continue fabriek, bestaande uit talloze cellen. De voedingsstoffen uit ons voedsel worden in de cellen verbrand om ons energie te geven. Deze verbrande stoffen leiden tot afval en zo maakt dus iedere levende cel in ons lichaam afvalstoffen aan. Of u nu vijfsterren of junkfood eet, al het eten dat we binnenkrijgen genereert deze afvalstoffen. Of het voedsel goed of slecht voor u is, wordt bepaald door de hoeveelheid en de kwaliteit van de geproduceerde afvalstoffen: giftig, zuur, basisch, enz. De meeste van onze cellen ondergaan het stofwisselingsproces en oude dode cellen worden afvalstoffen.

Ons lichaam en onze stofwisseling zijn de afgelopen 100 jaar amper veranderd. Daar staat tegenover dat onze omgeving, en dan met name de manier waarop we voedsel produceren, drastisch veranderd is. De voeding die we tegenwoordig dagelijks tot ons nemen bevat minder mineralen en veel meer zuren dan de natuurlijke voeding van vroeger. De welvaart heeft dus een schaduwkant, namelijk dat we verzuren. Hoe welvarender een land, des te zuurder de inwoners. Het topje van de ijsberg is momenteel Amerika, waar bijna 95% van de bevolking ernstig is verzuurd.