Voetreflextherapie

Voetreflex is al vele eeuwen oud. Daarmee gezegd hebbende dat het een geaccepteerd middel is binnen de natuurgeneeskunde is, om mensen te helen. Dit alles neemt niet weg, dat er nog best veel mensen zijn die eigenlijk niet weten wat voetreflextherapie feitelijk is. Hoe het werkt en wat het voor het lichaam kan betekenen.

Wat is voetreflextherapie?

Voetreflextherapie wordt al vele eeuwen toegepast en is een effectieve niet schadelijke natuurkundige therapie. Het is een manuele behandeling die in de loop der jaren verder geperfectioneerd is. Waar het enige tijd in de schemerzone van “slechts” voetmassage heeft gezeten, is het deze fase inmiddels ontstegen. Wat overigens niet wegneemt, dat de therapeut een behandeling meestal afsluit met een heerlijke voetmassage. Het gehanteerde uitgangspunt van voetreflextherapie start bij de mens in totaliteit. De hele mens is als het ware terug te vinden op de voeten, wat maakt dat als de voeten aangepakt worden, klachten kunnen worden opgelost. Het klinkt simpel, maar dat is wel de basis.

Hoe werkt voetreflextherapie

Als de voeten aangepakt worden bij de drukpunten worden deze geprikkeld en gaat het lichaam aan de slag. Op deze wijze wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd. Blokkades worden opgelost, afvalstoffen worden afgevoerd en het lichaam komt weer mooi in balans.

Waar is voetreflextherapie goed voor?

Omdat we het over het lichaam hebben, kunnen er verschillende klachten worden opgelost. Variërend van lichamelijke klachten zoals problemen met de spijsvertering of ademhaling, tot spier- of gewrichtsklachten. Maar ook hoofdpijnklachten, aanhoudende vermoeidheid of zelf de uitingen van een burn-out. Verder kan de vrouw in de overgang of bij menstruatieklachten ook bij de voetreflextherapeut terecht. Het kan zonder problemen gecombineerd worden met de reguliere geneeskunst en tenslotte wordt voetreflextherapie ook nogal eens in preventie zin toegepast.

Maak een afspraak