Reiki ofwel handoplegging

Reiki wordt wel vertaald als universele energie. Letterlijk vertaald uit het japans betekend het kracht van de zon. Wanneer Reiki? De mens wil van nature levenskracht uitstralen. Soms is de wil er wel, maar ontbreekt de energie. Energie kan aangevuld worden door reiki-behandelingen zodat mensen het weer opbrengen om te vechten. 

Reiki is een oude geneeskunst, die in de 19e eeuw werd herontdekt door de Japanse dr. Mikao Usui. Hij ontwikkelde dit systeem. Reiki betekent ‘universele energie’, oorspronkelijk als een weg naar geluk, harmonie en spirituele ontwikkeling. dr. Mikao Usui was de grondlegger van de Usui Reiki Ryoho Gakkai; een stichting die de principes van de Reiki geneeswijze doorgeeft. Dr. Usui is door het ontbreken van een heldere versie van zijn precieze levensloop, inmiddels een schier mythologische figuur. Enkele hoofdpunten uit zijn levensloop komen in de uiteenlopende versies daarvan, echter steeds terug.

Ieder mens heeft de kracht in zich energie te gebruiken, te geven. Ga maar na waar je handen naar toe gaan als een kleuter gevallen is: naar de pijnlijke plek. Je hoeft hier geen kennis van zaken te hebben, dit is een aangeboren gave en ieder levend wezen bezit deze gave. Wat je in het liefdesgevoel voor de kleuter onbewust doet, doe je bij een behandeling met reiki bewust.

Behandeling met Reiki

Reiki kan verlichtend werken, het is een vorm van werken met universele energie. In deze vorm wordt de energie doorgegeven via de handen. Handoplegging dus. Degene die de hand oplegt, maakt niet iemand beter, maar fungeert alleen als doorgeefluik. Het is de ontvanger van deze energie die, zij het onbewust, het werk verricht. Dit werk houdt in dat lichaam en geest weer voeding krijgen om zichzelf in balans te brengen. Doordat het lichaam lekker in z’n vel gaat zitten zal het emotionele lichaam zich ook beter gaan voelen. Andersom werkt het ook, als je emotionele lichaam zich goed voelt dan zal je lijfelijke lichaam dat ook doen. En zo zitten we weer in een opwaartse spiraal. Hierdoor treedt er een positieve verandering op niet alleen in jezelf, maar ook bij alles wat je doet. En dit heeft weer zijn uitwerking op je hele omgeving.

Bij een persoonlijke en directe Reiki behandeling wordt de client in aangeklede toestand op een behandeltafel behandeld. Makkelijke en niet knellende kleding is wel gewenst ter bevordering van de ontspanning.

Door middel van verschillende en bepaalde handposities wordt de universele energie via de Reiki-behandelaar doorgegeven. Vindt de client het onplezierig om direct aangeraakt te worden houdt de behandelaar zijn handen enige centimeters boven het lichaam. Reiki vindt altijd de juiste weg.

De Horizon zorgt voor een schone, prettige, warme en rustige behandelruimte. Eventueel bedekt hij de client met een deken zodat deze het niet koud zal krijgen. Muziek of wierook kunnen in overleg met de client gebruikt worden, afhankelijk van diens wensen. Hoewel deze hulpmiddelen vaak standaard gebruikt worden, vindt niet iedereen dit prettig.

Voor wie is Reiki?

Sommige Reiki behandelaars zeggen het zo: Reiki is voor iedereen geschikt, maar niet iedereen is voor Reiki geschikt. Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar toch klopt het. Reiki is slechts een middel wat je kan gebruiken om je levensdoel te bereiken, om je gezondheid te bevorderen en om bewuster te leven. Reiki is slechts een manier. Andere manieren om die doelen te bereiken zijn meditatie, yoga en contemplatie.

Iedereen Reiki ontvangen en ermee werken. Alleen niet iedereen met dezelfde intensiteit. Hoe jij Reiki ontvangt hangt af van je spirituele staat, en jouw motivatie om die spirituele staat te verhogen. 

Reiki is voor iedereen. Het wordt vaak ‘een cadeautje aan jezelf genoemd’. Reiki helpt je als je kleine gezondheidsklachten hebt. Je bent minder vaak verkouden, minder snel moe of geirriteerd, je kan je chakra’s meer in balans brengen zodat je harmonieuzer bent en beter in je vel zit. Overweeg je een Reiki behandeling te nemen? Ga dan eerst bij een Reiki behandelaar op bezoek zoals Dianne van den Bosch van De Horizon Gezondheidscentrum. Laat je voorlichten en weet dat Reiki geen vervanging is van de reguliere geneeskunde.

Reiki kan helpen ziektes te voorkomen, of sneller te helen. Reiki kan in bepaalde gevallen ook genezen, maar Reiki is bovenal een aanvulling op andere geneeswijzen.

Maak een afspraak

Vul hieronder het formulier in om een afspraak te maken.

[contact-form-7 id=”668″]