NLP Neuro Linguïstisch Programmeren

Neurolinguïstisch programmeren NLP is een methodiek voor training, coaching en communicatieverbetering ofwel de studie van succesvol gedrag. Neurolinguïstisch programmeren NLP werd ontwikkeld in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Volgens prof. Willem Levelt heeft neurolinguïstisch programmeren NLP geen noemenswaardig verband met de wetenschappelijke neurolinguïstiek. De grondgedachte van NLP is dat vaardigheden van zogeheten experts in kaart gebracht en als techniek aan anderen onderwezen kunnen worden.

Theorie en effectiviteit van neurolinguïstisch programmeren NLP hebben geen wetenschappelijke ondersteuning, zodat neurolinguïstisch programmeren NLP als pseudowetenschap moet worden beschouwd. Waar psychologen kijken naar wat er allemaal mis is met je, kijkt neurolinguïstisch programmeren NLP juist naar wat goed werkt zodat het beter gaat met je leven. NLP staat voor Neuro Linguistisch Programmeren.

Neuro heeft met je hersens te maken. In je hersens zijn bepaalde patronen vastgelegd die er voor zorgen dat je je naar voelt of dat je je goed voelt.

Linguistisch gaat over taal. De taal waarmee je met jezelf of met anderen communiceert.

Programmeren wil zeggen dat je met taal je brein programmeert om zich goed te voelen.

Er is een andere manier om in het leven te staan. Om negativiteit om te buigen naar een positieve kijk. Neurolinguïstisch programmeren NLP gaat er van uit dat ons brein werkt op basis van onze 5 zintuigen horen, zien, voelen, geur en smaak. Nu zijn geur en smaak vrij vaag waardoor het eigenlijk draait om horen, zien en voelen. Wat is Neurolinguïstisch programmeren NLP ? Zorg ervoor dat je positieve gedachten en gevoelens hebt, positieve beelden in je hoofd vormt en je goede prettige gevoelens hebt. Op het moment dat je dit hebt bereikt heb jij je brein geprogrammeerd om zich goed te voelen en dat is natuurlijk wat jij wilt.

Neurolinguïstisch programmeren NLP kijkt achter het gedrag en achter de emotie naar de werkelijkheid. Laat mensen zien hoe positieve reacties, welwillend en vriendelijke gedrag opwekken. Door te praten en mensen diep in zichzelf te laten kijken, ontstaat een optimistische  omslag. Een omslag die helpt om andermans problemen te accepteren en eerder te kiezen voor jezelf. Gaandeweg krijgen mensen een innerlijke rust die hen weer plezier geeft in het leven.

Neurolinguïstisch programmeren NLP leren en toepassen, gaat over het ontdekken ‘hoe’ jij de dingen doet die je doet en hoe je deze kunt veranderen. Hoe reageer jij op dat wat je waarneemt en hoe zou je dat effectiever of anders kunnen doen? Neurolinguïstisch programmeren NLP is op verschillende manieren beschreven als de techniek van de mind en de studie van succes.

Maak een afspraak

Vul hieronder het formulier in om een afspraak te maken.

[contact-form-7 id=”668″]