Leeg winkelwagentje

Lichttherapie

Wat is lichttherapie?

Lichttherapie is een behandeling waarbij u wordt blootgesteld aan intensief licht van een bepaalde frequentie. Het licht bij lichttherapie is veel feller dan normaal kunstlicht, maar niet zo fel als op een zomerse dag in de buitenlucht. Het licht komt binnen via de ogen. De hersenen gebruiken dit signaal waarschijnlijk om het dag- en nachtritme beter te regelen. In de lichte seizoenen heeft het buitenlicht dit effect. In de donkere seizoenen kan een gebrek aan daglicht leiden tot depressieve klachten bij mensen die hier gevoelig voor zijn. Lichttherapie is bij de meeste mensen met winterdepressie en winterblues zeer effectief en is gemakkelijk te ondergaan. Het werkt niet verslavend en is bovendien zeer veilig. Lichttherapie kan daarnaast heilzaam zijn bij slaapklachten en het bestrijden van een jetlag.

Dat licht goed is voor de mens, is een bekend gegeven. Zonder zonlicht zou er zelfs geen leven op onze aarde mogelijk zijn!  Als de dagen korter worden voelen we een gemis dat geeft aan hoe belangrijk licht is voor een mens. De lichttherapie die De Horizon aanbiedt, borduurt voort op dit gegeven.

De behandeling met lichttherapie

Bij lichttherapie wordt gebruik gemaakt van de MLT-lichttherapieapparatuur. Er zijn drie verschillende biolichtsystemen, die ieder een andere kleur licht afgeven. Wit licht stimuleert en is prestatieverhogend. Goudkleurig en rood licht zijn beide rustgevend en ontspannend. Een kuur bestaat – meestal – uit tien sessies van één uur, waarbij u belicht wordt door de MLT-biolichtlamp. Het licht wordt opgenomen via ogen, huid van het gezicht en de handen. Tevens is het mogelijk bij De Horizon een MLT-biolichtlamp te huren.

Tijdens de behandeling kan gewoon gelezen, televisie gekeken of aan de computer gewerkt worden, zolang het licht de ogen maar bereikt.

Bijwerkingen lichttherapie

Lichttherapie heeft weinig bijwerkingen die bovendien zeer zelden voorkomen. De belangrijkste zijn vermoeidheid, hoofdpijn, droge of juist tranende ogen en roodheid van het gezicht. Vaak nemen deze klachten na enkele dagen af om daarna helemaal te verdwijnen.

Raadpleeg een oogspecialist voordat met lichttherapie begonnen wordt, wanneer u gelijktijdig medicijnen gebruikt of wanneer u een oogziekte heeft. Ook medicijnen die een verhoogde gevoeligheid geven van het oog kunnen beter niet worden gecombineerd met lichttherapie. Raadpleeg dan eerst een arts.

 

     
 
Vraag nu de gratis zuurgraad urinetest aan
Klik hier voor meer info
     

 

     
 
Bezoek onze webshop
Bekijk onze producten
     

 

     
 
Wilt u stralingsadvies
Ga naar ontstoren.com
     

 

     
 
Telefoon
0413 - 478726
     

 

     
 
Email
info@dehorizon.info
     

Maak een afspraak

De Horizon

Kastanjestraat 3
5492 EZ Sint Oedenrode
Tel: 0413-478726
Email: info@dehorizon.info

Gastenboek

Een bezoek aan Dianne is voor mij erg waardevol! Tijd voor jezelf, oprechte aandacht en een goed gesprek. Door structureel de...