Slide backgroundSlide thumbnail

De Horizon Gezondheidscentrum

Slide backgroundSlide thumbnail

De Horizon Gezondheidscentrum

Vraag hier uw gratis pH-waarde test / urinetest aan

De pH is een maat voor hoe zuur of alkalisch (basisch) urine is

Een disbalans in je zuur-base evenwicht is via de urine makkelijk te meten. Dit kun je zelf thuis doen met de pH strips of je kunt via onderstaand formulier een gratis pH- waarde test aanvragen. 

urinetest small

- gemiddelde pH-waarde tussen 6.5 en 7.0 = 
   geen significante verzuring

- gemiddelde pH-waarde tussen 5.5 en 6.5 = 
   middelmatige verzuring

- gemiddelde pH-waarde tussen 4.5 en 5.5 = 
   hoge mate van verzuring

 

 

 

De pH is een maat voor hoe zuur of alkalisch (basisch) urine is. De pH waarde van de urine schommelt. Zo is de pH waarde van je urine in de ochtend altijd iets lager dan in de middag.

Gewenst is een pH waarde rond de 7. 

  • • 07.00 uur ’ s ochtends  (voor je ontbijt): 6,2 – 6,4
  • • 10.00 uur voormiddag : 7,2-7,4
  • • 12.00 uur middag (voor je lunch) : 6,8 – 7,1
  • • 16.00 uur namiddag : ph 7,4 – 7,7
  • • 18.00 uur voor het avondeten: 6,7 – 7 

Heb je een pH waarde lager dan 4,5? Trek aan de bel en start met ontzuren. Een pH waarde lager dan 4,5 kan zorgen voor een blijvende nierbeschadiging

Een pH waarde hoger dan 7,8 is te basisch. Medicijngebruik of chronische ziekte kunnen dit veroorzaken. Ook dan is het belangrijk om intensief te ontzuren.

Een te lage (of juist te hoge) pH waarde wordt veroorzaakt door een overschot aan zuren en gifstoffen (zoals verkeerde voeding, stress, straling, medicatie en milieugifstoffen) en een tekort aan base (mineralen, vitamines, enzymen en spoorelementen)  Een verstoring in je zuur-base evenwicht, ook wel verzuring genoemd, betekent dat je lijf te veel afvalstoffen binnenkrijgt en moeite heeft met de uitscheiding hiervan. Afvalstoffen die niet goed uitgescheiden kunnen worden via je uitscheidingsorganen, zoals je darmen, nieren en longen, worden opgeslagen in (vet) weefsels, spieren, gewrichten of willen eruit via je huid (hallo huidklachten). Je huid is je grootste uitscheidingsorgaan en daarom zijn baden in basisch mineralenzout ook zo goed. Een verstoorde zuur-base balans zorgt voor de-mineralisatie - je mineraaldepots worden leeg getrokken  en de opname van mineralen vermindert. Mineralen aanvullen is een must bij elke vorm van verzuring.

Is jou zuur-base evenwicht verstoord? Start vandaag nog met de Base kuur! Zorg voor een overschot aan basische voeding, reduceer stress en maak van je huis een stralingsvrije plek om op te laden.

Vraag gratis urinetest aan

Vul hieronder het formulier in en kies aanvraag gratis urinetest. Wij nemen dan contact met u op om u een plastic urine-container te sturen. U stuurt deze dan terug met een beetje urine erin en wij nemen dan contact op voor de analyse.