Bij de geboorte loopt het energiecontactpunt tussen moeder en kind via de navelstreng. Vandaar dat bij de pasgeboren baby’s het verzamelpunt te vinden is in de navelstreng. Gaandeweg de groei naar volwassenheid verschuift het punt naar de borststreek. Wanneer het punt zich verplaatst naar de juiste locatie (rondom de Thymusklier) voelt de persoon zich in evenwicht en vol van zelfvertrouwen.

Soms gaat er echter iets mis. En zet het verzamelpunt zich op een verkeerde locatie.

De correctie van het verzamelpunt

Onderzoek heeft aangetoond dat het verzamelpunt valt te corrigeren. Tijdige verzamelpuntcorrectie zorgt weer voor een evenwichtig persoon. Alleen een deskundig therapeut kan het verzamelpunt verplaatsen. Dat gebeurt via een betrekkelijke eenvoudige procedure maar nooit bij kinderen onder de 16 jaar.

De therapeut vraagt naar medische achtergronden om zich een beeld te vormen waar het verzamelpunt zich op dat moment waarschijnlijk bevindt. Door het aftasten van de huid op de borst en de rug worden verzamelpunten gelokaliseerd. Met speciaal handgeslepen kristal verplaatst de therapeut het verzamelpunt. Een verzamelpuntcorrectie duurt ongeveer 45 minuten.

Zelfhelend vermogen

In verschillende Engelse ziekenhuizen wordt al gewerkt om het verzamelpunt naar de juiste plaats te brengen. Want de juiste locatie geeft het zelfhelend vermogen van het lichaam een geweldige oppepper. De kans op herstel bij een  operatie wordt vergroot en de voorgeschreven behandeling werkt effectiever. Maar ook bij minder energie, veroorzaakt in hectische en stressvolle tijden, heeft verplaatsing van het verzamelpunt naar de juiste plek in veel gevallen meteen resultaat.